Wat te doen tegen slakken? #2

Slak

In het vorige deel beschreven we al een aantal nuttige tips over hoe je slakken kunt bestrijden of nog beter voorkomen. Deze gemist? Lees dan het dan hier terug. Nu gaan we verder met wederom 2 zeer zinvolle tips.

#3 De beste methode; barrières

De makkelijkste manier om slakken te bestrijden (lees: voorkomen dat ze je plant bereiken) is door een barrière te maken. Dit kan iets scherps zijn, zoals eierschalen, cacaodoppen of glasscherven. Cacaodoppen zijn bovendien een echte bodemverbeteraar, ze bevatten namelijk organische stikstof en sporenelementen. Een barrière werkt het best, aangezien een slak bestaat uit een slijmerige substantie en kan zich moeilijk bewegen over stekelige voorwerpen. Behalve de invasieve naaktslak, deze rakker kruipt over praktisch alles.

Daarom hebben we nu de beste tip in de preventie en bestrijding van slakken: Graag simpelweg een grachtje rondom jouw stam! Letterlijk een barrière met water. Vul dit grachtje met vijverfolie, daarna met water en de slakken kunnen gewoonweg niet meer bij jouw plant komen. Zoals je weet, de diertjes kunnen niet vliegen of zwemmen. Bovendien wordt je plant op deze manier niet beschadigt. Je moet er wel voor zorgen dat het grachtje altijd gevuld is met water. Een andere optie is het gebruik van PVC-pijpen die normaliter voor de dakgoot bestemd zijn. Koop vier rechte stukken, vier bochten, zet deze in elkaar en graaf het in. Nog een andere optie is een grote bak te pakken, groter dan je pot. Vul deze met water, twee stenen en zet daar je pot op. Je hebt dan letterlijk een eiland, waar de slak niet bij kan. Ideaal!

 

#4 Rogis knoflook-extract en sla

Een andere goede manier om slakken te bestrijden is door een alternatief te bieden. Geef de slakken een nóg lekkerder maaltje dan vers cannabisblad! De weekdiertjes zijn namelijk erg gek op sla. Oftewel, leg een krop sla in in een bak en plaats deze bij je plant. De slak moet er ook bij kunnen. Kijk elke dag even of er slakken opzitten en verplaatst de diertjes naar een andere leefomgeving.

Een andere manier van (preventief) bestrijden is het gebruik van Rogis knoflook extract. Naast dat Rogis zeer goed werkt tegen spint, trips en andere insecten, waarderen ook slakken de smaak van de knoflook niet. De onverwacht rappe sprinters laten dan je plant met rust en gaan op zoek gaan naar andere alternatieven.

Wij delen graag kennis! Jij?

Facebook
WhatsApp
E-mail
Telegram
Reddit
Twitter

Geef een reactie

Wanneer ontkiem je wietzaden?

Wanneer ontkiem je wietzaden?

De lente is in aantocht! En na de eerste paar zonnige dagen begint het te kriebelen.. Tijd om je cannabiszaden te ontkiemen en snél een

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel