Cor’s Kooi Kwekerij #4

Cor's Kooi Kwekerij 4 plantarium nijmegen

Augustus

Nu wordt het pas echt leuk met Cor’s Kooi Kwekerij. De meeste zijtakken staan te trappelen om door de kooi heen gevlochten te worden. Houd hierbij de methodiek zoals hierboven beschreven aan. Tevens is het in deze maand ook de tijd om bij te voeden. De meeste voeding uit de rijkbemeste aarde is inmiddels opgenomen namelijk. Gebruik bij voorkeur een biologisch gecertificeerde voeding en geef de voeding om de dag, afgewisseld met een dag water geven. Let ook even op welke voeding je geeft. Als de dame nog geen zichtbare bloeihaartjes heeft ontwikkeld, geef je haar groeivoeding. Als je de witte haartjes ziet ontstaan, schakel je rustig over naar een bloeivoeding.

Afhankelijk van het wietsoortje kan je, de inmiddels al niet meer zo jonge dame, profiteren van wat blad verwijdering. De eerste 10 centimeter, gemeten vanaf de hoofdstam, zal weinig licht ontvangen. Verwijder in die regio al het blad. Het vangt namelijk weinig licht en vergeeld in een later stadium sowieso. Ook de kleine scheuten in deze onderste 10 centimeter kun je verwijderen. Aan deze scheuten ontwikkelen zich later ook toppen, maar blijven erg fluffy en lopen qua rijping achter. Als je deze verwijdert houdt de volwassen dame meer energie over voor haar hoofdtoppen. En dat wil je natuurlijk.

September/Oktober

Tijd om te oogsten! De dame is inmiddels bejaard geraakt en zucht onder het gewicht van haar enorme cola’s. Tijd dus om haar last te verlichten. Een goede indicatie om te oogsten is als er 80% van witte bloeiharen bruin zijn geworden. Wil je het nog nauwkeurige doen? Pak dan een trichoscoop, speciaal ontwikkelt voor het microscopisch bekijken van trichomen (die witte plakkerige kristallen op de toppen van je plant), en oogst de plant zodra de meeste melkachtig en amberkleurig zijn. Klik hier om meer te lezen over het bepalen van het oogstmoment.Cor's Kooi Kwekerij 5 Plantarium Nijmegen
Cor's Kooi Kwekerij 4 Plantarium Nijmegen

Wij delen graag kennis! Jij?

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail
Share on telegram
Telegram
Share on reddit
Reddit
Share on twitter
Twitter
Geef een antwoord
Cors Kooi Kwekerij 3 plantarium nijmegen

Cor’s Kooi Kwekerij #3

Juni/Juli Het grootste werk voor de buitenkweek is gedaan! Als buitenkweker kun je nu heerlijk achterover gaan zitten en toekijken hoe de dames tot wasdom

buitenkweek cor's kooi kwekerij 2

Cor’s Kooi Kwekerij #2

Mei Buitenkweek: Cor’s Kooi Kwekerij: Nu begint het echte werk. Pak de smartpots, het geplastificeerde gaas en de nijptang erbij. Er moet geklust worden! Meet

Buitenkweek Cor's Kooi Kwekerij

Cor’s Kooi Kwekerij #1

Het buitenseizoen breekt in haar volle glorie aan. Bij Plantarium experimenteren we al 25 jaar lang met diverse kweek methoden om de opbrengst, smaak en