Cor’s Kooi Kwekerij #4

Cor's Kooi Kwekerij 4 plantarium nijmegen

Augustus

Nu wordt het pas echt leuk met Cor’s Kooi Kwekerij. De meeste zijtakken staan te trappelen om door de kooi heen gevlochten te worden. Houd hierbij de methodiek zoals hierboven beschreven aan. Tevens is het in deze maand ook de tijd om bij te voeden. De meeste voeding uit de rijkbemeste aarde is inmiddels opgenomen namelijk. Gebruik bij voorkeur een biologisch gecertificeerde voeding en geef de voeding om de dag, afgewisseld met een dag water geven. Let ook even op welke voeding je geeft. Als de dame nog geen zichtbare bloeihaartjes heeft ontwikkeld, geef je haar groeivoeding. Als je de witte haartjes ziet ontstaan, schakel je rustig over naar een bloeivoeding.

Afhankelijk van het wietsoortje kan je, de inmiddels al niet meer zo jonge dame, profiteren van wat blad verwijdering. De eerste 10 centimeter, gemeten vanaf de hoofdstam, zal weinig licht ontvangen. Verwijder in die regio al het blad. Het vangt namelijk weinig licht en vergeeld in een later stadium sowieso. Ook de kleine scheuten in deze onderste 10 centimeter kun je verwijderen. Aan deze scheuten ontwikkelen zich later ook toppen, maar blijven erg fluffy en lopen qua rijping achter. Als je deze verwijdert houdt de volwassen dame meer energie over voor haar hoofdtoppen. En dat wil je natuurlijk.

September/Oktober

Tijd om te oogsten! De dame is inmiddels bejaard geraakt en zucht onder het gewicht van haar enorme cola’s. Tijd dus om haar last te verlichten. Een goede indicatie om te oogsten is als er 80% van witte bloeiharen bruin zijn geworden. Wil je het nog nauwkeurige doen? Pak dan een trichoscoop, speciaal ontwikkelt voor het microscopisch bekijken van trichomen (die witte plakkerige kristallen op de toppen van je plant), en oogst de plant zodra de meeste melkachtig en amberkleurig zijn. Klik hier om meer te lezen over het bepalen van het oogstmoment.Cor's Kooi Kwekerij 5 Plantarium Nijmegen
Cor's Kooi Kwekerij 4 Plantarium Nijmegen

Wij delen graag kennis! Jij?

Facebook
WhatsApp
E-mail
Telegram
Reddit
Twitter

Geef een reactie

Wanneer ontkiem je wietzaden?

Wanneer ontkiem je wietzaden?

De lente is in aantocht! En na de eerste paar zonnige dagen begint het te kriebelen.. Tijd om je cannabiszaden te ontkiemen en snél een

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel