Cor’s Kooi Kwekerij #3

Cors Kooi Kwekerij 3 plantarium nijmegen

Juni/Juli

Het grootste werk voor de buitenkweek is gedaan! Als buitenkweker kun je nu heerlijk achterover gaan zitten en toekijken hoe de dames tot wasdom komen in Cor’s Kooi Kwekerij. Zoals je hierboven ziet is de kooi nog veel te groot voor de plantjes. Zo halverwege juni kun je de dame voor het eerst toppen. Het toppen zorgt ervoor dat ze niet 1 maar 2 hoofdtoppen aanmaakt en verkleint de kans op toprot aanzienlijk! Hoe doe je dat? Pak de schaar en knip het bovenste kroontje van de hoofdstam eraf. Knip nooit op de oksel, daar waar twee takken samenkomen, maar laat minimaal een halve centimeter aan hoofdstam zitten. Hierdoor herstel de plant sneller van het toppen.

Na het toppen wacht je zeker nog 1 a 2 weken met het vlechten van de tak in de kooi. Zo herstelt je dame van de knipbeurt.

Wacht geduldig tot de eerste zijtakken de rand van de kooi bereiken en wacht dan nog even langer. Zodra je merkt dat de zijtakken lang genoeg zijn en zich gemakkelijk door de mazen van de kooi laten vlechten, begin je hier voorzichtig mee.

Het vlechten doe je met geduld en met voorzichtigheid. Je wil de jongedame zo min mogelijk stress bezorgen. Zorg ervoor dat bij het vlechten de zij tak nooit helemaal horizontaal komt te staan. Je wilt idealiter dat de zijtakken in een hoek van 100 graden ten opzichte van de hoofdstam groeien. Enigszins omhoog dus, want dat is positief voor het watertransport.

TIP

Dreigt je dame zich razendsnel te ontwikkelen en ruim boven je kooi uit te groeien? Top de twee nieuwe hoofdtoppen dan gewoon nog een keer.

Cor's Kooi Kwekerij Deel 3 plantarium

Wij delen graag kennis! Jij?

Facebook
WhatsApp
E-mail
Telegram
Reddit
Twitter

Geef een reactie

Wanneer ontkiem je wietzaden?

Wanneer ontkiem je wietzaden?

De lente is in aantocht! En na de eerste paar zonnige dagen begint het te kriebelen.. Tijd om je cannabiszaden te ontkiemen en snél een

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel