Ingezonden kweekverslag (3/3): Crystal White (Spliff Seeds)

Dit is deel 3 van het kweekverslag van Crystal White (Spliff Seeds) in dit deel beschrijf ik de bloeifase van deze prachtige dame. In deel 1 beschrijft de kweker het ontkiemen en het voorgroeien. In deel 2 worden de groeifase en de voorbloei belicht.

Eerste bloeiharen

Zoals ik dat van de snellere soorten van Spliff Seeds gewend ben verschijnen al snel de eerste bloeiharen. Zo gaat het dus ook met de Crystal White als ze aan de bloeifase is begonnen. Dat is ook precies een van de redenen dat ik voor deze soort gekozen heb. Naast de op verpakking beloofde XL opbrengst natuurlijk 😉 ;). De dames zijn nog altijd mooi groen. Ik zie nog geen verbrande puntjes op het einde van de bladeren dus ik ga een beetje gas geven met de biologische bloeivoeding. Voor deze fase gebruik ik BioBoost en Bioflores. De op de verpakking aangegeven hoeveelheid milliliters per liter voer ik dus op. Aanbevolen: 4 ml BioFlores op 1 liter water, Ik doe: 6 ml BioFlores op 1 liter water. Dit hou ik vol tot de uiterste puntjes van de bladeren geel kleuren (verbranding). Dan val ik weer terug op de 4 ml per liter. Ik geef 5 keer per week 500 ml water per plant. Soms maak ik hier 750 ml van of sla ik een dag extra over. Kijk goed naar de stand van het blad. De planten vertellen je of ze dorst hebben of dat ze juist verzadigd zijn.

Na een week of 2 zijn de dames uitgestrekt. De takken worden steviger en zijn minder buigzaam. De volle bloei is begonnen! Altijd weer een fijn moment :). Dit zal een spannende fase worden aangezien het tegenwoordig erg warm kan worden in Nederland tijdens de zomer. Ondanks dat ik met LED kweek kan het natuurlijk nog altijd te warm worden. Als de temperatuur buiten de kweektent 30 graden is word het vrijwel onmogelijk om de temperatuur binnen de kweektent goed te krijgen.

Hitte

Ondanks de hitte valt het me allerzins mee. De planten geven geen teken van hittestress, drinken goed en lijken het goed naar hun zin te hebben. De Thermo/Hygro meter geeft af en toe 30 graden aan maar kennelijk is dat bij LED minder een probleem dan bij een kweek met HPS. Ik geef momenteel ruim een halve liter per dag per plant. Af en toe verhoog ik de dosis naar 750 ml. Iedere keer als ik de tent open maak lijkt de aarde goed droog. De lamp heb ik op ruim 80 cm hangen momenteel. Dit scheelt ook weer in de warmte. Zodra het wat kouder word laat ik de lamp weer zakken naar 60/70 cm.

Trips

Zoals vorige keer aangekondigd heb ik de lamp weer wat laten zakken maar dat had ik beter niet kunnen doen. De bladeren rechtsonder de plant zijn verbrand. Ik weet niet helemaal zeker of het aan de lamp ligt maar heb de lamp toch maar weer wat omhoog gehangen. Tot overmaat van ramp trof ik ook nog trips aan in de tent. De bladeren worden een voor een aangetast. De trips laten een zilverachtige glans op de bladeren achter. Dit is onmiskenbaar. Direct aan de slag met een knoflookoplossing en roofwantsen. De knoflookoplossing geef ik met het voedingswater mee en komt in de sapstroom van de plant terecht. Bladzuigende insecten als Trips vinden knoflook vies. Ze zullen in beweging komen en idealiter de plant verlaten. Dit maakt het voor de roofwantsen makkelijker om de trips te pakken.

Roofwantsen

Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt maar ik moet zeggen dat de cannabis er gelukkig verder prima uitziet. De roofwantsen spreid ik met inhoud van het potje uit op een schoteltje. Dat schoteltje leg ik in de buurt van de stam van een plant. Vrijwel direct zie ik de volwassen roofwantsen de stam opklimmen. Als ik me goed heb laten informeren zoeken ze een beschut plekje om te gaan paren. De kleine roofwantsen uit de eitjes kunnen helaas niet direct vliegen. Zij lopen over de bladeren en takken op zoek naar eten (spint, trips, etc.).

Blij en gezond

Ondanks de Trips heb ik wel het idee dat de planten blij zijn en gezond. De weken erna ondervind ik weinig last van de beestjes meer. De planten ontwikkelen zich goed en er ontstaan mooie toppen. Soms zie ik een volwassen roofwants door de tent vliegen. Beetje aanmoedigen kan geen kwaad denk ik dan :). Ik zet af en toe een reggae nummertje op voor de strijders 😉

TIP: Rits de tent niet volledig open als je de planten water geeft. De roofwantsen kunnen ook je tent uitvliegen namelijk. Daar heb je ze niet voor gekocht natuurlijk. Anderszijds kunnen vervelende vliegjes zoals varenrouwmuggen je tent makkelijker in als die ver openstaat.

Na een week of 7/8 bloei is de ontwikkeling van de toppen in volle gang. De cyclus nadert het einde. Ik heb nog steeds niet het idee dat de planten hinder ondervinden van de Trips. Schijn bedriegt waarschijnlijk in dit geval. Ik probeer altijd zorgvuldig het oogst moment te kiezen. Je kunt over het algemeen wachten tot de planten er uit zien zoals op de foto hierboven. Het effect zal nu wat milder (high) zijn. Als ik de planten langer laat staan (daar kies ik vaak voor) zal het effect zwaarder (body stone, couch lock) zijn. Het is wel wat kouder geworden buiten.

Herfstpallet

Het ligt er een beetje aan hoe je woont. Ik woon in een oud huis. De omstandigheden buiten beïnvloeden ook mijn kweek binnen. Dit is te zien aan de kleur van de bladeren. Die worden geel en sommige paars. Het is eigenlijk wel mooi om een herfst palletje aan te treffen als je de tent opent. Zie ook de toppen hieronder op de foto’s.

Crystal White Bloeifase

Wij delen graag kennis! Jij?

Facebook
WhatsApp
E-mail
Telegram
Reddit
Twitter

Geef een reactie

Wanneer ontkiem je wietzaden?

Wanneer ontkiem je wietzaden?

De lente is in aantocht! En na de eerste paar zonnige dagen begint het te kriebelen.. Tijd om je cannabiszaden te ontkiemen en snél een

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page