Ingezonden Kweekverslag (1/3): Crystal White (Spliff Seeds)

Lees hier mijn kweekverslag van Spliff Seed’s Crystal White. Ik heb de stap gezet… Dit word mijn eerste kweek onder een LED lamp. Voor deze kweek kies ik de Telos 10 PRO. Ik kweek in een tent van 1 bij 1 meter en 2.05 meter hoog. Omdat dit mijn eerste kweek met LED word kies ik voor een stabiele soort van Spliff Seeds. Ik ga voor de Crystal White, een heerlijke mix van Super Skunk en White Widow. De White Widow was vroeger een van mijn favorieten en ik wou eigenlijk altijd al eens een White soort zelf kweken. Echt White Widow herken je aan een mooie witte gloed. Een wietsoort die nog maar zelden origineel te verkrijgen is. Vandaar dat ik er zelf maar aan ga beginnen.

Opstelling:

Tent: Phantom kweektent 1 bij 1 meter.
Voeding: BioCanna Starterskit
Lamp: Telos 10 Pro
Potten: 20 liter
Soort: Crystal White (Spliff Seeds)
Aarde: Canna Terra Professional

Ontkiemen met koffiefilter

Ik heb 10 zaden ontkiemd om de beste vier eruit te kunnen zoeken. Tien is misschien wat overdreven maar ze komen nou eenmaal in pakjes van vijf. Uit ervaring kan ik vertellen dat er nogal verschil kan zitten tussen zaadjes. Ik kies niet perse de vier beste maar de vier planten die qua hoogte en opbouw het meest op elkaar lijken. Dit zie ik de gehele cyclus terug. Als je deze keuze nauwkeurig maakt word het maken van een mooi bladerdek alweer een stukje makkelijker. Voor het ontkiemen gebruik ik traditioneel de koffiefilter. Ik doe 3 of 4 zaden per koffiefilter. Dat maakt het wat makkelijker om de filter goed af te sluiten als de zaden erin zitten.

De verwarming hoef ik deze tijd niet aan te zetten om de keuken op 20 graden te krijgen dus dat scheelt. Na 3 dagen zijn er worteltjes te zien van ruim 2 cm bij 9 van de 10 zaadjes. Eerlijk is eerlijk met Spliff Seeds heb ik tot nu toe nog geen andere ervaring gehad. Ik heb weleens een overstap gemaakt naar een niet nader te noemen andere zaadbank. Het ontkiemen van die zaden was op zijn zachtst gezegd een stuk teleurstellender. Van deze 9 zaden kies ik er 5 om mee verder te gaan.

Kleine plantjes overpotten

Vol goede moed pot ik de zaadjes in kleine potjes van 9 bij 9 cm. Ik gebruik altijd de aarde van Canna (Professional) en dat is dit keer niet anders. Deze aarde bevat voeding voor de 1e 2 weken. Ik vul de potjes voor de helft met aarde en maak voorzichtig een tunneltje voor de penwortel. Die wortel steek ik in het tunneltje en het zaadje laat ik voor de helft zichtbaar op de aarde liggen. Ik gebruik een LED voorgroeilamp van 100 watt om de zaadjes uit te laten komen. De temperatuur hou ik rond de 23 graden en de luchtvochtigheid rond de 50/60%. Dit zijn volgens mij prima omstandigheden voor de kleine planten om zich goed te ontwikkelen.

Het uitkomen gebeurd al vrij snel en na een week heb ik al mooie groene kleine zaailingen. Ik wacht nog een week om de plantjes naar de grotere potten te verplaatsen. Ik ga kweken in potten van 20 liter. In deel 2 van het kweekverslag van Crystal White zal ik de groeifase beschrijven.

 

Wij delen graag kennis! Jij?

Facebook
WhatsApp
E-mail
Telegram
Reddit
Twitter

Geef een reactie

Wanneer ontkiem je wietzaden?

Wanneer ontkiem je wietzaden?

De lente is in aantocht! En na de eerste paar zonnige dagen begint het te kriebelen.. Tijd om je cannabiszaden te ontkiemen en snél een

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel