Ingezonden Kweekverslag (2/3): Crystal White (Spliff Seeds)

Lees hier deel 2 van mijn kweekverslag van Crystal White (Spliff Seeds). In deel 1 heb ik het ontkiemen en de voorgroeifase beschreven. In dit deel ga ik de groeifase beschrijven. Een voordeel van dit jaargetijde (zomer) is de hogere temperatuur. Ik heb de lamp hoofdzakelijk in de nacht aan. Overdag komt de temperatuur niet onder de 20 graden. Dit is duidelijk terug te zien in het groeitempo van de dames. Ze groeien gestaag en iedere keer als ik de tent open rits zie ik dat de plantjes zich ontwikkeld hebben. Ik maak de tent overigens niet open als het niet nodig is. Een stabiel klimaat is cruciaal voor een gezonde plant. Als je de tent openmaakt verplaatst alle warme lucht in de kweektent zich naar buiten en moet de tent weer opnieuw verwarmd worden. Ik doe dit dus alleen voor belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld een voedingsmoment.

Wortels gezond houden

De lamp staat tijdens deze fase 18 uur aan en 6 uur uit. Zolang ik dit lichtschema aanhou zal de Crystal White van Spliff Seeds (net als iedere andere vrouwelijk wietplant) blijven groeien. Ik voed de planten met BioVega en BioRhizotonic. Deze voeding bevat alle stoffen die een wietplant nodig heeft tijdens de groeifase. De BioRhizotonic blijf ik meegeven om de wortels gezond te houden zodat de plant de voeding goed kan opnemen. Deze schimmels gaan een samenwerking met je wortels aan. Ze beschermen de wortels o.a. tegen slechte bacteriën.

Na 2 weken worden de planten al behoorlijk groot en groeien ze over de rand van de pot. Om te voorkomen dat het te bossig wordt in de kweekruimte kies ik ervoor om de grotere bladeren aan de top van de plant te verwijderen. Ik doe dit eenmalig en zeer kieskeurig. Ik streef ernaar om geen licht op de bodem te laten schijnen. Dit is simpelweg verloren licht. Ieder blad is een batterij voor de plant. In de bladeren zitten voedingsstoffen opgeslagen die de plant kan gebruiken als ze te kort heeft aan bepaalde stoffen. Verwijder dus niet zomaar en onnodig een paar bladeren. Dit zijn allemaal kleine stress momentjes voor de planten.

Omschakelmoment

Na nog eens 2 weken groeien is het tijd om de lamp om te schakelen van 18 uur aan en 6 uur uit naar 12 uur aan en 12 uur uit. Het kiezen van het omschakelmoment is een belangrijke beslissing. Hoeveel de plant zal strekken in de voorbloeifase hangt af van de soort die je kweekt. Sativa’s kunnen na het omschakelmoment wel 2/3 keer zo groot worden. Indica dominante soorten worden over het algemeen 1,5/2 keer zo groot na het omschakelmoment. Omdat ik al vaker gekweekt heb kan ik het omschakelmoment redelijk goed inschatten. Belangrijk is om rekening te houden met de afstand van de toppen tot de lamp.

De Telos 10 Pro verbruikt 280 watt. Ik hang deze lamp op een centimeter of 60/70. Er komt best nog wat warmte van de lamp af, mocht de temperatuur zakken dan laat ik de lamp ook zakken. Ik let hierbij goed op het fenomeen ‘Bleaching’. Als je de LED lamp te dicht op de toppen hangt kan de plant de hoeveelheid licht niet verwerken. De groene toppen zullen dan spierwit worden. Ondanks dat het er wel mooi uitziet is dat niet iets dat je moet willen. Ik hou de punten van de toppen goed in de gaten. Als die wit worden hang ik de lamp wat hoger.

In het volgende deel van mijn kweekverslag van Crystal White (Spliff Seeds) beschrijf ik de bloeifase van de planten.

In deel 3 van dit kweekverslag doe ik verslag van de bloeifase.

 

 

Wij delen graag kennis! Jij?

Facebook
WhatsApp
E-mail
Telegram
Reddit
Twitter

Geef een reactie

Wanneer ontkiem je wietzaden?

Wanneer ontkiem je wietzaden?

De lente is in aantocht! En na de eerste paar zonnige dagen begint het te kriebelen.. Tijd om je cannabiszaden te ontkiemen en snél een

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel