Gorilla Cookies Kweekverslag (3/3): Bloeifase

Gorilla Cookies kweekverslag Grower's Choice

Dit is alweer deel 3 van mijn kweekverslag. Dit keer beschrijf ik de bloeifase van de Gorilla Cookies van Grower’s Choice. Heb je de eerste 2 delen gemist? In deel 1 beschrijf ik hoe ik de plantjes ontkiem en de zaailingen groot breng. In deel 2 beschrijf ik de groeifase en het begin van de bloeifase.

Het tijdschema van de lamp pas ik aan naar 12 uur aan en 12 uit. De planten beginnen buiten te bloeien als de dagen korter worden. Nadat de lamp op 12/12 staat begint de plant aan de voorbloei.
De aanwezige sativa-genen in de Gorilla Cookies komen goed naar voren tijdens de voorbloei. De planten zijn nog behoorlijk gestrekt. Zelfs de uitgeschoten toppen die ik heb omgebogen (supercroppen) zijn weer bijna recht omhoog gaan staan. Ik heb ervoor gekozen dit verder zo te laten. Niet alle nieuwe Amerikaanse soorten zijn even stabiel. Te veel stress kan ervoor zorgen dat een plant hermafrodiet word. De toppen zitten dan vol met zaden.

Ik hang de lamp op ongeveer 50 cm afstand van de toppen. Je dient tijdens de bloeifase 10% van het wattage van de HPS-lamp (400 watt) aan te houden als afstand. Tijdens de bloeifase streef ik naar een temperatuur van 26 graden. Daarom voeg ik 10 cm afstand toe aan die 10%. Als ik de lamp precies op 40 cm hang is de temperatuur bovenin de planten ruim 28/29 graden. Dit is simpelweg te warm voor de plant. Ik hou de afstand van de lamp tot de plant goed in de gaten. Als de plant toch nog wat groeit, hang ik de lamp hoger.

Volle Bloei

Na een week of twee/drie voorbloei begint de plant aan de volle bloei. De plant is inmiddels gestopt met strekken en de eerste toppen zijn zichtbaar. Even was ik bang dat er geen mooie, grote toppen zouden ontstaan. De nodes zitten behoorlijk ver van elkaar af. Ik moet zeggen dat die angst ongegrond was. De takken zijn mooi vol aan het geraken. De plant begint te geuren en dat beloofd alvast veel goeds! Toch overweeg ik om de overstap te gaan maken naar LED. Het strekken zal dan een stuk minder zijn. Ik heb een vermoeden dat mijn volgende kweek met LED zal zijn maar daar denk ik nog even over na.

Qua voeding begin ik met het geven van BioFlores en BioBoost. Dit zal de plant van de nodige voedingsstoffen (Fosfor en Kalium) voorzien tijdens de bloei. Ik hou me niet in met de voeding. Naar mijn ervaring kun je de aanbevolen hoeveelheid (4ml per liter) af en toe prima opvoeren naar 6 ml per liter. Ik wacht tot de puntjes van de bladeren geel worden. Als dit gebeurd zijn de planten optimaal van de voeding aan het genieten. Daarna neem ik gas terug met de hoeveelheid voeding. Ik wil voorkomen dat de overvoedings-verschijnselen verder doortrekken op het blad.

Na week 2 volle bloei gooi ik er een snoeironde tegenaan. Grote bladeren die op andere bladeren liggen of toppen uit het licht houden verwijder ik. Als twee bladeren op elkaar liggen kan er vochtophoging ontstaan. In die vochtophopingen kunnen schimmels zich nestelen. Ik verwijder niet te veel bladeren. Ieder blad is met een reden aangemaakt en zijn de zonnepanelen van de plant. Bovendien slaat de plant energie op in bladeren. Die kan ze dan op een later moment benutten.

Bruin/Oranje haartjes

De planten hebben een bloeitijd van zeker tien weken achter de rug voor het meerendeel van de haartjes bruin/oranje begint te worden. Langer dan ik had verwacht / gehoopt maar ja te vroeg oogsten is geen optie natuurlijk. Als ik de toppen maar heel even aanraak met mijn vingers plakken die direct. Een zeer goed teken!

Na in totaal 11 weken bloei (lamp op 12/12) kies ik ervoor om de planten tegelijk te oogsten. Her en der zie ik nog wel een topje met witte haren maar ik oogst alles. Helaas heb ik niet de ruimte om een deel te oogsten en apart te drogen.

Gorilla Cookies Grower's Choice
Bloeifase Gorilla Cookies
Gorilla cookies growers choice oogst
Oogst Drogen – Gorilla Cookies

Wij delen graag kennis! Jij?

Facebook
WhatsApp
E-mail
Telegram
Reddit
Twitter

Geef een reactie

Wanneer ontkiem je wietzaden?

Wanneer ontkiem je wietzaden?

De lente is in aantocht! En na de eerste paar zonnige dagen begint het te kriebelen.. Tijd om je cannabiszaden te ontkiemen en snél een

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel