Lieveheersbeestje tegen bladluis

“ Tip #1: Lok lieveheersbeestjes naar je cannabisplant
Je verwacht het niet, maar een lieveheersbeestje is (net als de gaasvlieg, de sluipwesp, de oorworm en de zweefvlieg) een echte bladluis-killer. Het lieveheersbeestje eet als larve 120 bladluizen, en als volwassen roofdier 80 bladluizen per dag. Stel jezelf dus de vraag: ‘hoe krijg ik een kolonie van deze terminators op mijn geïnfecteerde dames?’

Laten we die vraag beantwoorden, dat is helemaal niet zo moeilijk. Het gevlekte insect is namelijk gek op brandnetels! En deze plant kan iedereen kweken toch? Laat dus wat brandnetels in je tuin staan of zet er een aantal in een pot naast je planten. Ze trekken het roofdier aan en van brandnetelblad maak je ook nog eens een heerlijke reinigende thee.

Naast brandnetels is het raadzaam om zoveel mogelijk bloemen in je tuin te hebben. Bloemen zorgen met hun nectar en pollen voor directe voeding. Daarnaast kun je ook andere planten gebruiken zoals peen, teunisbloem, meidoorn, luzerne, linde, smeerwortel, hazelaar en afrikaantjes. Dat laatste bloemetje is overigens ook bijzonder effectief tegen mieren! Deze kleine krachtpatsers wil je juist niet in de buurt van bladluizen hebben. Mieren onderhouden een kolonie bladluizen zoals herders een kudde schapen hoeden. Een afrikaantje voorkomt dat.

Het is trouwens niet zo dat een lieveheersbeestje op je plant overnacht. Ze heeft een knus thuis nodig met een dak boven haar hoofd. Een schuilplaats voor regen en vogels! Je kunt daarvoor kant-en-klare oplossingen kopen, maar ook makkelijk zelf maken van een paar stukken hout. Het is wel belangrijk de juiste vulling te kiezen. De gevlekte dames houden van compact materiaal, zoals houtschors, houtwol en dennenappels. Deze ingrediënten lokken ook andere nuttige insecten. Win-win! Wil je dat lieveheersbeestjes een permanente intrek nemen in je achtertuin? Laat dan wat bladeren en stengels liggen van de herfst. Vinden ze heerlijk. “
Uit een artikel van ons over bestrijden van bladluis.

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel