Gorilla Cookies Kweekverslag (2/3): Groeifase

Na een redelijk teleurstellende ervaring met mijn telefoon heb ik toch maar besloten om deel 2 van mijn Gorilla Cookies van Grower’s Choice kweekverslag in te sturen. Ik heb mijn telefoon in de trein laten liggen. Helaas is dit deel dus zonder foto’s van de groeifase maar niet met minder toewijding en liefde :). Hierboven zie je een foto van de planten na twee weken bloeifase. Mocht je deel 1 gemist hebben dan kun je die hier teruglezen. In het eerste artikel beschrijf ik het ontkiemen van de plantjes en hoe ik met de kleine plantjes omga.

Ik zet de kleine plantjes altijd 2 weken onder de voorgroeilamp. Op deze manier krijgen de dametjes een mooie start. Je voorkomt hiermee ook dat je plantjes ongewild strekken omdat ze naar het licht toewillen. Deze start zie ik terug tijdens de gehele kweek in de opbouw van de plant. Ik gebruik hiervoor een 100 watt LED lamp (helder licht). De uiteindelijke lichtbron die ik ga gebruiken is een HPS lamp. De overgang van LED naar HPS is tijdens een kweek niet ideaal. Ik heb die LED lamp nou eenmaal dus gebruik ik hem ook. Het blauwe licht dat in de LED verwerkt is zorgt voor een kortere internodale afstand. Je zorgt ervoor dat de plantjes niet ongewild gaan strekken en dat de nodes (vertakkingen) niet te ver van elkaar afgroeien.

Ik kies voor de HPS lamp vanwege de stralingswarmte. Ik woon in een wat ouder huis waar het best koud kan zijn. In de kweekruimte streef ik naar een temperatuur van 26 graden rondom de bladeren bovenin. Ik let daarbij ook goed op de luchtvochtigheid want de verhouding tussen deze twee is erg belangrijk voor de verdamping van het voedingswater. Het artikel van Plantarium op CNNBS.nl was hier zeer handig bij. Ik besteed hier meerdere malen per week aandacht aan en dat ga ik hopelijk terugzien aan het eindresultaat.

De (bodem)temperatuur is erg belangrijk. Daarom gebruik ik een warmtebuis (Greenhouse Heater) met een thermostaat. Op deze manier zorg ik ervoor dat de temperatuur onderin de tent bij de potten niet onder de 19/20 graden wegzakt. Bovendien zorgt de warmtebuis ervoor dat de temperatuur ook niet onder de 20  graden komt als de lamp uit is. Dit is erg belangrijk want het opgebouwde bodemleven floreert onder die omstandigheden. Als het bodemleven gezond is dan geld vaak hetzelfde voor de plant. Dit bodemleven bouw ik trouwens op met de volledig biologische voedingslijn van BioCanna.

PH en EC meten is zeker geen hobby van me. Gelukkig hoeft dit niet meer als je de BioCanna lijn gebruikt in combinatie met voor cannabis geschikte aarde. Ik gebruik zelf Canna Terra Professional. Deze aarde bevat voor twee weken voeding. De eerste twee weken geef ik dan ook alleen maar BioRhizotonic (wortelstimulator) en water. De warmtebuis gebruik ik voor het eerst en het valt me direct op dat de plant een stuk sneller groeit dan vorige keer (kan ook aan de soort liggen overigens). Ik moet de plant vaker water (= meer voeding) geven omdat de verdamping beter is. Ik word er wel blij van in ieder geval.

Na twee weken gaan de planten onder de grote lichtbron. Ik ga deze kweek doen in een kweektent van 1 bij 1 meter. Hiervoor werkte ik met een kweektent van 80 bij 80 cm. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan zullen we maar zeggen :). In die 1 bij 1 tent heb ik op aanraden van Plantarium gekozen voor een 400 watt HPS lamp. Eigenlijk wou ik een 600 watt lamp ophangen. Dit werd mij bij Plantarium direct afgeraden. Het zou te warm worden in de tent voor de planten. Met 400 watt ben ik echter ook zeer tevreden. In de 80 bij 80 tent werkte ik met 250 watt. De groeifase doe ik op 300 watt.

De kleine Gorilla Cookies van Grower’s Choice hebben nog niet zoveel licht en warmte nodig. Sterker nog als ik ze te veel licht geeft verbanden ze en kan ik weer opnieuw beginnen. Ik hang de lamp in eerste instantie bovenin de tent om de plant. Wietplanten kunnen onder een HPS lamp wel behoorlijk gaan strekken. Dit hou ik dus goed in de gaten. Afhankelijk daarvan (en de temperatuur) laat ik de lamp wat zakken. Hiermee voorkom je strekken. De plant wilt zo snel mogelijk naar het licht toe groeien. Als je het licht dan wat dichterbij hangt zal de plant minder gaan strekken. Zoals eerder gezegd groeien de vertakkingen dan minder ver van elkaar af waardoor je weer compactere buds krijgt. Het scheelt ook een hoop knipwerk aan het einde :). Net als PH en EC-meten geen hobby van me ;).

Het is naar mijn mening overigens altijd beter om een stapje terug te doen qua licht dan geforceerd en te warm door te gaan. Het resultaat (uit eigen ervaring) zal zijn dat de toppen van de wiet erg luchtig en fluffy zullen zijn. Bij te veel warmte is de plant vooral bezig om te overleven. Ze heeft dan veel minder energie over om grote compacte bloemen (toppen) te maken.

Een wietplant groeit het beste als ze een klein beetje dorst heeft. De plant gaat (net als in de natuur) met haar wortels op zoek naar water in de pot. Op die manier zal ze de pot sneller vol wortelen. Meer wortels betekent logischerwijs ook meer voedingsopname en uiteindelijk meer oogst. Het is dus erg belangrijk om de plant niet te veel water te geven. Voor het bodemleven is het overigens weer erg belangrijk om de pot niet volledig uit te laten drogen. Ik ga hier dus zorgvuldig mee om. Als je wat langer bezig bent zul je zien dat je gaat herkennen of de plant dorst heeft. Ze praat als het ware tegen je via haar bladeren. Ik til ook de pot op om te kijken of die nog zwaar is. Als dit zo is kies ik ervoor een dag te wachten met water geven.

In deel 3 zal ik verder beschrijven hoe ik de Gorilla Cookies van Grower’s Choice verzorg tijdens de bloeifase.

 

 

Wij delen graag kennis! Jij?

Facebook
WhatsApp
E-mail
Telegram
Reddit
Twitter

Geef een reactie

Wanneer ontkiem je wietzaden?

Wanneer ontkiem je wietzaden?

De lente is in aantocht! En na de eerste paar zonnige dagen begint het te kriebelen.. Tijd om je cannabiszaden te ontkiemen en snél een

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel