Cannabis Curen

Curen is het rijpen van cannabis. Simpel gezegd: het streven dat er zo lang mogelijk een bepaalde hoeveelheid vocht in je wiettop zit. Niet teveel, want dan krijg je schimmel. Zeker ook niet te weinig, want dan droogt de wiet uit. Dat zie je helaas vaak in de coffeeshop. Gortdroge, geurloze cannabis. Curen is een zeer essentiële stap die men in NL vaak vergeet. In de USA en Canada is het de normaalste zaak van de wereld! Al is het maar om geen gewicht te verliezen…

Het curen doe je ook om de smaak te verbeteren. In elke wiettop zit naast alle stofjes ook bladgroen (chlorofyl). Dit goedje zorgt voor een scherpe, hooi-achtige smaak en daar komt het curen om de hoek kijken. Bladgroen breekt namelijk af onder invloed van water. In het cure-proces zorg je voor een luchtvochtigheid van 62%, de perfecte hoeveelheid vocht waardoor het bladgroen effectief af kan breken! Bovendien kan er met 62% geen schimmel ontstaan en blijven alle terpenen (geur- en smaakstoffen) in je cannabis bewaard.

Nog steeds horen we dat cannabiskwekers hun wiet wekenlang spoelen (flushen) met alleen water. Hierdoor gaat de plant vergelen en dus zit er na het drogen inderdaad minder bladgroen in je wiettop. Tegelijkertijd is deze cannabis minder potent en minder smaak- / geurvol. Door het spoelen verminder je ook je opbrengst. Eén week voor oogsttijd raden we je wel aan om alleen water te geven. Wekenlang flushen/spoelen is in onze optiek niet meer nodig op het moment dat je de wiet gaat curen!

Bekijk onze CVAULT aanbieding, klik hier

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel