Cor’s Kooi Kwekerij #2

buitenkweek cor's kooi kwekerij 2

Mei

Buitenkweek: Cor’s Kooi Kwekerij: Nu begint het echte werk. Pak de smartpots, het geplastificeerde gaas en de nijptang erbij. Er moet geklust worden!

Meet allereerst de omtrek van de smartpot. Een zeer handige methode hiervoor is een stukje touw rondom de gehele pot te leggen en vervolgens van de kop tot eind te meten hoelang het touwtje is. Zodra je de omtrek van jouw smartpot weet kan je het geplastificerde gaas gaan knippen. Pak de omtrek van de smartpot, tel hier minimaal 10 centimeter bij op en knip het gaas op de juiste maat. Maak vervolgens een rol van het afgemeten gaas, iets kleiner dan de smartpot, en schuif de hele smartpot over het gaas heen. Het gaas zit dan in de smartpot, deze laatste zal het gaas op zijn plek houden. Het uiteinde van het gaas kan je aan elkaar maken middels tie-wraps of door het uiteinde van het gaas in elkaar te draaien.

Vul de hele pot vervolgens met de Batmix of de Canna Terra Professional Plus. Plant daarna de jongedame in de smartpot.

TIP

Maak je plantgat 5 centimeter groter dan de maat van je voorgroei potje. Vul deze 5 centimeter vervolgens met de opkweek aarde. Zo zorg je ervoor dat de jongedames niet meteen met de hoge voedingswaarde van de nieuwe aarde in aanraking komen, maar nog even rustig kunnen wennen. Direct in contact komen met de rijkbemeste aarde kan namelijk voor zorgen voor het opnemen van teveel voeding, waardoor je lichte verbrandingsverschijnselen kunt gaan zien. Even een kleine bufferzone maken met de opkweekaarde loont!

Cor's Kooi Kwekerij 02 Buitenkweek

Wij delen graag kennis! Jij?

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail
Share on telegram
Telegram
Share on reddit
Reddit
Share on twitter
Twitter
Geef een antwoord
Cor's Kooi Kwekerij 4 plantarium nijmegen

Cor’s Kooi Kwekerij #4

Augustus Nu wordt het pas echt leuk met Cor’s Kooi Kwekerij. De meeste zijtakken staan te trappelen om door de kooi heen gevlochten te worden.

Cors Kooi Kwekerij 3 plantarium nijmegen

Cor’s Kooi Kwekerij #3

Juni/Juli Het grootste werk voor de buitenkweek is gedaan! Als buitenkweker kun je nu heerlijk achterover gaan zitten en toekijken hoe de dames tot wasdom

Buitenkweek Cor's Kooi Kwekerij

Cor’s Kooi Kwekerij #1

Het buitenseizoen breekt in haar volle glorie aan. Bij Plantarium experimenteren we al 25 jaar lang met diverse kweek methoden om de opbrengst, smaak en