Klein beginnen. Voorkweken!

Voorkweken in een aparte, kleine ruimte!

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat een complete cyclus in één kweektent, een paar maanden in beslag neemt. Na het knippen droog je de toppen natuurlijk in je tent, met het koolstoffilter en afzuiger aan. Zorg dat je niemand tot last bent en voorkom geuroverlast.

Dat betekent helaas ook dat je de kweektent pas weer kunt gebruiken als de droge cannabistoppen in je curing jar zitten. Hierdoor kun je pas een vijftal nieuwe zaadjes ontkiemen als de oogst (bijna) droog is. Voorgroeien buiten de tent helpt je van dit probleem af. Het geeft je de mogelijkheid om gewoon wat eerder te starten met ontkiemen. Met een kleine extra voorgroeitent bespaar je al gauw twee tot drie weken. Als de kweektent weer gereed is voor de volgende ronde, zijn jouw zaailingen meteen al klaar voor de grote pot!

Naast de tijdsbesparing heeft het eerder voorgroeien ook een ander praktisch voordeel. Je kunt nu namelijk met een iets kleinere tent en dito lichtbron in je jaarlijkse cannabisbehoefte voorzien. We zien dat mensen die de complete cyclus in één kweektent doen, ongeveer drie oogsten per jaar afronden. Je hebt namelijk ongeveer twee dagen nodig voor het ontkiemen, twee weken voor de voorgroei, tussen de 2 en 6 weken voor de groeifase, minimaal 7 tot 12 weken voor de bloeifase en dan nog eens 2 weken drogen.
Maar: als je buiten je tent voorgroeit, kun je prima vier oogsten per jaar kweken. Je bespaart immers tijd voor een extra ronde met vier planten.

Bekijk hier onze voorgroei set!

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel