Wat te doen tegen spint? #2

In het vorige deel vertelden we over wat spint is en wat het doet bij cannabis. Nu gaan we naar de praktijk. Want wat kun je ertegen doen?

Tip #1: Geen chemische sprays en bestrijding!

Biologische bestrijding van spint heeft altijd onze voorkeur. Kweek zo schoon mogelijk, want het gaat immers om je eigen gezondheid. Hoe meer chemicaliën jij gebruikt, hoe meer kans bestaat dat het in de cannabis top gaat zitten. Daarbij is de levenscyclus van de kasspint zeer kort. Dat betekent ook dat de insecten snel resistent worden tegen bestrijdingsmiddelen. Dat zien we ook in de praktijk. De chemicaliën die gebruikt worden helpen niet. De spint is volkomen resistent geworden. Blijf er dus vanaf, wat de fabrikant of anderen er ook over zeggen. Je bent overigens bij ons ook niet welkom als je doelbewust gif spuit over je planten. Kijk liever naar moedertje natuur. Dat werkt al eeuwenlang, dus waarom zouden we daar niet gebruik van maken?

Tip #2: Roofmijt is je vriend

Een zeer effectieve natuurlijke vijand van spint is de Californische roofmijt. Je zet de roofmijt uit op de bladeren en zij gaan direct aan de slag met het opeten van de eitjes en larven van de spint. Het minuscule roofdiertje zal verder niks beschadigen aan je plant. Als de roofmijt klaar is wordt  de plant verder met rust gelaten. Deze levende beestjes bestel je in onze webshop. We kunnen ze direct naar je huisadres verzenden of je kunt ze in onze winkel komen ophalen. Het duurt ongeveer 2-4 werkdagen eer we de roofmijt ontvangen.

Tip #3: Laat je plant naar knoflook smaken

In combinatie met roofmijt is het knoflookextract van Rogis Garlic een gegarandeerd succes. Rogis Garlic is een kant- en klaar biologisch product op basis van knoflook dat je met het voedingswater meegeeft. De knoflook komt in de sapstroom van je cannabis-plant terecht. Dit wordt weer door de spint opgezogen. Spint (en veel andere insecten) zijn geen liefhebbers van de knoflook smaak. Zacht gezegd. Naast het geven van knoflookextract moet je ook een krop sla in je kweekruimte plaatsen. Spint is erg gek op sla. Idealiter maak je een aantal ‘bruggetjes’ van saté-prikkers om de weg van de plant naar de krop sla zo kort mogelijk te maken. Wacht tot de krop sla vol zit met spint, gooi de sla weg en leg er een aantal nieuwe blaadjes in.

Zoals bij vele kwalen is voorkomen natuurlijk dan genezen. Onze beste preventieve tip is dan vooral ook, werk hygiënisch en maak gebruik van hoge kwaliteit cannabiszaden. We kunnen je ook adviseren in de keuze van een soort. Ben je op zoek naar opbrengers? Of juist Amerikaanse genetica? CBD rijke planten of misschien Autoflowers? Laat ons je informeren, want op zaden is het zonde te besparen.

Foto: Door Rogis Garlic komt de spint zelfs in de kleinste hoekjes van jouw cannabis tot beweging en daardoor zijn ze gemakkelijk te vangen door de roofmijt. 

Wij delen graag kennis! Jij?

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail
Share on telegram
Telegram
Share on reddit
Reddit
Share on twitter
Twitter
Geef een antwoord
Cor's Kooi Kwekerij 4 plantarium nijmegen

Cor’s Kooi Kwekerij #4

Augustus Nu wordt het pas echt leuk met Cor’s Kooi Kwekerij. De meeste zijtakken staan te trappelen om door de kooi heen gevlochten te worden.

Cors Kooi Kwekerij 3 plantarium nijmegen

Cor’s Kooi Kwekerij #3

Juni/Juli Het grootste werk voor de buitenkweek is gedaan! Als buitenkweker kun je nu heerlijk achterover gaan zitten en toekijken hoe de dames tot wasdom

buitenkweek cor's kooi kwekerij 2

Cor’s Kooi Kwekerij #2

Mei Buitenkweek: Cor’s Kooi Kwekerij: Nu begint het echte werk. Pak de smartpots, het geplastificeerde gaas en de nijptang erbij. Er moet geklust worden! Meet