Cannabinoiden en COVID-19

cannabis medicinaal covid

Op 10 januari ontstond er groot nieuws in de cannabis wereld. Diverse websites deelden het spraakmakende onderzoek van Richard B. van Breemen (et al.). Het nieuws dat de zure vormen van CBD en CBG (CBDA en CBGA) die natuurlijk in de cannabis plant voorkomen, mogelijk infectie voorkomen en bestrijden van de  SARS-CoV-2 alpha variant B.1.1.7 en de beta variant B.1.351. Wederom een aanwijzing voor de enorme medicinale waarde die cannabis en cannabinoïden zouden kunnen hebben.

Bij Plantarium hebben we de wetenschap hoog in het vaandel staan. Onze medicinale adviezen geven we altijd vanuit een wetenschappelijk basis. Wij zijn absoluut geen doktoren, wetenschappers of biologen. Vanuit onze 25 jarige ervaring, gecombineerd met de nieuwste wetenschappelijke artikelen, proberen wij onze klanten wegwijs te maken in de wereld van cannabis als potentieel medicijn. In het licht van bovenstaande geven wij dan ook graag ons perspectief op het nieuwste onderzoek omtrent CBDA en CBGA in relatie tot het SARS-CoV-2 virus. Het huidige onderzoek, waar velen zo enthousiast over schrijven, geeft een hoopvolle indicatie van het bestrijden en voorkomen SARS-CoV-2 virus. De samenvatting van het onderzoek, vrij vertaald in het Nederlands geeft de volgende indicatie:

Quote

”Als aanvulling op vaccins zijn therapeutische middelen met kleine moleculen nodig om infecties door het ernstige acute respiratoire syndroom coronavirus-2 (SARS-CoV-2) en zijn varianten, die COVID-19 veroorzaken, te behandelen of te voorkomen. Affiniteitsselectie-massaspectrometrie werd gebruikt voor de ontdekking van botanische liganden voor het SARS-CoV-2 spike-eiwit. Cannabinoïdezuren uit hennep (Cannabis Sativa L.) bleken zowel allosterische als orthosterische liganden te zijn met micromolaire affiniteit voor het spike-eiwit. In vervolgonderzoeken voor virusneutralisatie voorkwamen cannabigerolzuur en cannabidiolzuur infectie van menselijke epitheelcellen door een pseudovirus dat het SARS-CoV-2-spike-eiwit tot expressie brengt en voorkwamen ze het binnendringen van levend SARS-CoV-2 in cellen. Belangrijk is dat cannabigerolzuur en cannabidiolzuur even effectief waren tegen de SARS-CoV-2 alfavariant B.1.1.7 en de bètavariant B.1.351. Oraal biologisch beschikbaar en met een lange geschiedenis van veilig menselijk gebruik, hebben deze cannabinoïden, geïsoleerd of in hennepextracten, het potentieel om infectie door SARS-CoV-2 te voorkomen en te behandelen. ”

Belangrijk en hoopvolle bevindingen

Er worden een paar belangrijke en hoopvolle bevindingen gedeeld. De onderzoekers spreken hier over het gebruik van cannabinoïden als aanvulling op vaccins. Zij zijn tot dit hoopvolle resultaat gekomen door middel van een onderzoek methode genaamd massaspectrometrie. Het is het vermelden waard dat massaspectrometrie gebeurt op een moleculair niveau. De onderzoekers hebben cannabinoïden toegevoegd aan menselijk cellen en observeerde dat dit het infecteren van de menselijke cellen met het virus verhinderde.

Helaas is het erg lastig om een menselijke cel te vergelijken met het complex organisme wat wij mensen zijn. Bij Plantarium houden we nog even geen vreugdedansje, maar erkennen we wel dat dit onderzoek hopelijk de deuren opent voor de aanvullend onderzoek naar de bestrijding van het SARS-CoV-2 in combinatie met cannabinoïden. Tevens bevestigt het voor ons de overtuiging dat cannabis als medicijn voor eenieder vrij verkrijgbaar zou moeten zijn. De onstekingsremmende kwaliteiten van cannabidiol (CBD) zijn al geruime tijd bekend. Het is ontzettend mooi om te lezen dat de zure vormen van deze stof ook steeds meer zijn waarde krijgt.

De vraag is natuurlijk, wat kan ik doen om CBD-A of CBG-A in mijn lichaam te krijgen?

Laten we daar eens kort op in gaan. Sowieso is het belangrijk te beseffen dat je bij elke vorm van verwarming of verbranding geen grote hoeveelheden van deze cannabinoïden binnenkrijgt. Verwarming of verbranding zorgt immers voor de-carbolyxatie. Het roken van een joint, een bong of je vaporizer zorgt er niet voor dat je grote hoeveelheden CBDA of CBGA binnenkrijgt. Een methode om deze stofjes wel binnen te krijgen is simpelweg het eten van rauwe cannabis. Oftewel, je verwerkt een topje door je eten of salade. Daarnaast zou je cannabis thee kunnen zetten, bijvoorbeeld met de CBD & CGG thee van Goldfish. Al is het wel zo dat er niet zoveel cannabinoiden zich aan het water zullen binden. De psycho-actieve effecten van zo’n thee zullen nihil zijn terwijl je toch wel wat gezonde cannabinoïden in hun zure vorm tot je krijgt. Neem hiervoor simpel weg een bloemtop van jouw cannabis plant, vermaal de top, laat deze geruime tijd trekken en blijf roeren tijdens het drinken.

CBD dominante soorten

Voor een grote dosis CBDA of CBGA werken CBD dominante soorten zoals Charlotte’s Angel en CBD Spliff Berry het best. Om ook een goede dosis CBGA binnen te krijgen bevelen wij van harte de nieuwe soorten van Dutch Passion aan. CBG Force zijn een van de eerste CBG dominante zaden met minder dan 0,2% THC. Wij zijn dan ook erg trots dat onze langdurige partner Dutch Passion een pioniersrol vervuld in het veredelen van deze cannabis varianten.

Natuurlijk zou je ook een zogeheten koude extractie kunnen doen van je CBD of CBG rijken soorten. Hiervoor gebruik je onze extractiebuizen en MZ-12x organisch extractiegas. Meer informatie over koude extractiemethoden vind je hier.

Tot slot hopen wij van Plantarium van harte dat het onderzoek van Richard B. van Breemen de ogen opent. De ogen van de farmaceutische industrie en van machthebbers wereldwijd. Cannabis als medicijn zou voor iedereen wereldwijd beschikbaar moeten zijn. We zien dit onderzoek dan ook als wederom een ontzettend belangrijk stap in de legalisering van onze geliefde cannabis plant!

Klik hier voor het originele onderzoek.

Blijf gezond en wees lief voor elkaar. Warme groet en alle liefde van Plantarium uit het stille Nijmegen.

Medicinaal cannabis expert Cor

Wij delen graag kennis! Jij?

Facebook
WhatsApp
E-mail
Telegram
Reddit
Twitter

Geef een reactie

Wanneer ontkiem je wietzaden?

Wanneer ontkiem je wietzaden?

De lente is in aantocht! En na de eerste paar zonnige dagen begint het te kriebelen.. Tijd om je cannabiszaden te ontkiemen en snél een

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page