LED KWEEKTIP

LED Kweektip
LED Kweektip

Tip

Aan het einde van de bloeifase wil je je luchtvochtigheid verlagen naar 40%. Een te hoge luchtvochtigheid vergroot de kans op schimmel en dat wil je uiteraard voorkomen. Oftewel: zet in de laatste paar weken van de bloei je luchtbevochtiger uit of zet je afzuiger harder. Dit heeft alles te maken het onderwerp van deze LED kweektip: VPD.

VPD?

Om meteen met de deur in huis te vallen. VPD staat voor vapour pressure deficit, in het Nederlands letterlijk vertaald naar damp-druk-tekort. Het is een meeteenheid die wordt uitgedrukt in kilopascal (kPa). VPD is het verschil tussen de hoeveelheid vocht in de lucht, en hoeveel vocht de lucht maximaal kan vasthouden. Dat klinkt moeilijk, maar in de praktijk van de kleinschalige cannabiskweek is het gelukkig iets simpeler.

Wat kun je ermee?

VPD gebruik je om het klimaat in je kweektent te optimaliseren. Idealiter wil je namelijk bij een bepaalde temperatuur ook een bepaalde luchtvochtigheid in je bladerdek. Hierdoor neemt je dame beter water op en groeit ze ook zo optimaal mogelijk.

Lees het hele CNNBS Artikel over onze LED Kweektip over VPD: klik hier

Check-tip: meet je temperatuur en luchtvochtigheid en kijk in de tabel in het artikel of je in het groen uitkomt!

Stunt korting op Spectrolight LED lampen!

klik hier voor de Spectrolight Blast 400

klik hier voor de Spectrolight Agro 450

Translate website

Bèta-test. Try reloading the page when the menu isn’t showing below.

Translate Page
Plantarium Growshop Logo

Plantarium gaat sluiten

Wij houden op dit moment

LEEGVERKOOP

in de winkel