Recept 3: Oreo Bonbons

Het volgende recept van CHOW Edibles. Een simpel recept waar indruk mee gemaakt kan worden: Oreo Bonbons! Voor 18 stuks die je kan delen met vrienden en familie, of niet natuurlijk! 😉

Oreo Bonbons

Een simpel recept waar indruk mee gemaakt kan worden: Oreo Bonbons!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 2 uur
Gang Dessert
Porties 18 stuks

Equipment

 • keukenmachine
 • ijsschep of grote lepel
 • grote snijplank
 • vriezer of koelkast
 • fonduevork

Ingrediënten
  

 • 24 oreokoekjes
 • 65 gram suiker
 • 35 gram infused kokosolie
 • 65 gram violife creamy
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 100 gram pure chocolade
 • kokosrasp / cupcakeversiering / sprinkles

Instructies
 

 • Doe de oreokoekjes in de keukenmachine en maal deze fijn. Doe de Violife creamy en de infused kokosolie erbij. Zorg ervoor dat de kokosolie op kamertemperatuur is, of verwarm hem kort even in de magnetron zodat ie vloeibaar wordt. Dan is het makkelijker te mengen. Mix het geheel door elkaar tot een glad deeg. 
 • Neem de ijsschep en schep een bolletje uit het deeg. Rol dit tussen je handen tot een mooi glad bolletje en leg ze een voor een op de snijplank. Zorg ervoor dat de bolletjes van gelijke grootte zijn. 
 • Als alle bolletjes gedraaid zijn, gaat de plank met bolletjes en al een uur in de vriezer om te laten harden. Geen vriezer? Een nachtje in de koelkast werkt ook.
 • Smelt de chocolade. Dit kan op 2 manieren: in een kommetje in de magnetron (steeds een halve minuut, dan even roeren, weer een halve minuut. Herhalen totdat het glad is) of au bain-marie/warmtebad (twee pannen in elkaar zetten. De onderste vullen met water, de bovenste met chocolade. Vuur aanzetten zodat het water tegen het kookpunt komt en de chocola laten smelten. Goed door blijven roeren).
 • Haal de bolletjes uit de vriezer of koelkast. Prik de fonduevork in een bol en dip deze in de gesmolten chocolade. Zorg dat het bolletje overal bedekt is met chocola en leg hem terug op de plank. Haal de fonduevork er uit en smeer met de chocolade de achtergebleven gaatjes dicht. Herhaal dit totdat alle bolletjes in de chocolade gedipt zijn. 
 • Strooi wat kokosrasp of sprinkles over de bolletjes ter versiering en violà! het is een mooie bonbon geworden! Laat de chocolade uitharden. Daarna kunnen de bonbons los gehaald worden van de plank en uiteraard opgegeten worden. Ze kunnen het beste bewaard worden in de koelkast.
 • Enjoy!
Trefwoord bonbons, dessert, edible, oreo, oreocookies
WhatsApp
Facebook
Telegram
E-mail

Disclaimer:
CHOW is een collectief dat zich verdiept in informatie over en de praktische toepassingen van edibles, met educatieve doeleinden. Wij voorzien mensen van 18 jarige leeftijd en ouder van kwalitatieve en betrouwbare kennis. Edibles kunnen een gezonder alternatief zijn voor de reguliere gebruiksvormen van cannabisproducten, maar ook voor edibles geldt: wees je bewust van de risico’s en lees je goed in. Ons doel is niet het aanzetten tot het consumeren van edibles.