Recept 2: Focaccia

Een heerlijk hapje om te delen op een borrelplank, naast de soep of als volledige lunch!

Focaccia

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 2 uur
Gang Lunch, Snack
Keuken Italiaans
Porties 9 porties

Equipment

 • Oven
 • Grote kom
 • Vochtige doek
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 500 gram bloem
 • 7 gram gedroogde gist
 • 1 theelepel chilivlokken
 • 2 theelepels rozemarijn
 • 45 gram cannakokos
 • 25 milliliter olijfolie
 • 250 milliliter lauwwarm water
 • 1 theelepel grof zeezout
 • 50 gram olijven (ter garnering)
 • 2 teentjes geperste knoflook (ter garnering)

Instructies
 

 • Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg de rozemarijn, chilivlokken en het zout toe en vervolgens de gesmolten kokosolie, olijfolie, het lauwe water. Kneed dit tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is voeg je iets meer water toe. Voeg wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig blijft. Kneed het tot een bol.
 • Bestrijk de binnenkant van een kom met olijfolie en rol je bol deeg door de kom zodat alle kanten geraakt zijn met olie en laat hem rusten in het midden. Dek vervolgens de kom af met een vochtige theedoek en laat dit 1 uur rijzen.
 • Rol je deeg uit tot een brood van 1 cm dik en leg het op bakpapier. Snijd je olijven in plakjes en verdeel dit over het brood. Pers de knoflookteentjes en verspreid dit ook over je deeg. Strijk het geheel af met een beetje olijfolie en laat het afgedekt nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
 • Als het brood gerezen is, bak je de focaccia in circa 20 min goudbruin. Laat het iets afkoelen en snijd het in 9 stukken. Je kunt het meteen zo eten of bijvoorbeeld nog extra besmeren met tapenade.
 • Enjoy!
WhatsApp
Facebook
Telegram
E-mail

Disclaimer:
CHOW is een collectief dat zich verdiept in informatie over en de praktische toepassingen van edibles, met educatieve doeleinden. Wij voorzien mensen van 18 jarige leeftijd en ouder van kwalitatieve en betrouwbare kennis. Edibles kunnen een gezonder alternatief zijn voor de reguliere gebruiksvormen van cannabisproducten, maar ook voor edibles geldt: wees je bewust van de risico’s en lees je goed in. Ons doel is niet het aanzetten tot het consumeren van edibles.