Recept 1: Chocolate Chip Cookies

Voor 16 stuks, en niet voor als je gezond en suikerloos wilt doen 😉

Chocolate Chip Cookies

Al sinds 1938 een echte Amerikaanse klassieker, met een twist!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Gang Snack
Keuken American
Porties 16 stuks

Equipment

 • Oven
 • Mes
 • Grote kom
 • Garde of staafmixer
 • (ijs)lepel
 • Bakpapier

Ingrediënten
  

 • 100 gram suiker
 • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
 • 1 1/2 theelepel bakpoeder (+/- 6 gram)
 • 1/4 theelepel baksoda (+/- 1 1/2 gram)
 • 300 gram bloem
 • 175 gram fijngesneden pure chocolade
 • 100 ml neutrale olie (kokosolie of zonnebloemolie)
 • 20 gram infused kokosolie
 • 50 ml water
 • snuf zout

Instructies
 

 • Snij de chocolade in kleine stukjes, zodat je deze straks in de koekjes terug kan vinden. Hoe fijner je snijdt, hoe makkelijker het smelt en opgaat in het beslag. Je mag het dus best grof gesneden houden. Uiteraard kun je ook gebruik maken van kant-en-klare chocolate chips.
 • Mengde drie suikers, het bakpoeder, de baksoda, bloem en een flinke snuf zout en dechocolade in een kom. 
  Voeg de oliën en 50 ml water toe. Meng het geheel snel tot een deeg en voeg net zoveel water toe tot het een stevig deeg is, maar niet kruimelig. Let op: de warmte van je handen kan tijdens het kneden de chocola doen smelten als deze heel fijn is gesneden. Kneed dus niet te lang, want dan zijn het geen chocolatechip cookies meer, maar chocoladekoekjes (ook heel lekker overigens!)
 • Maak 16 bolletjes van het deeg, dit kun je bijvoorbeeld ook gemakkelijk doen met een (ijs)lepel, en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenrooster. Druk ze iets plat, maar laat voldoende ruimte rondom de koekjes aangezien ze nog behoorlijk gaan uitlopen. Doe de koekjes +/- 1 uur in de koelkast of 20 minuten in de vriezer om ze koud te laten worden. Dit moet echt, want anders gaan ze bij het bakken teveel uitlopen en krijg je hele dunne koekjes. Dat wil je natuurlijk niet!
 • Verhit de oven tot 170 graden Celsius. Bak de koekjes in het midden van de oven in 12-17 minuten totdat de randjes bruin zijn. Dit verschilt per oven, dus het is lastig om precies te zeggen hoe lang dat duurt. Belangrijk is om gewoon te kijken :-). Het midden hoort nog wat bleek en zacht te zijn, dit wordt vanzelf hard bij het afkoelen.
  Bak deze koekjes vooral niet te lang, anders worden ze veel te hard. Neem ze uit de oven en laat ze op de bakplaat of rooster helemaal afkoelen. Niet aanzitten dus! (Dat is een hele uitdaging). Uiteindelijk zullen ze knapperig aan de randjes zijn en zachter in het midden zoals je van een chocolate chip cookieverwacht.
 • Enjoy!
Trefwoord chocolate, cookie, edible
WhatsApp
Facebook
Telegram
E-mail

Disclaimer:
CHOW is een collectief dat zich verdiept in informatie over en de praktische toepassingen van edibles, met educatieve doeleinden. Wij voorzien mensen van 18 jarige leeftijd en ouder van kwalitatieve en betrouwbare kennis. Edibles kunnen een gezonder alternatief zijn voor de reguliere gebruiksvormen van cannabisproducten, maar ook voor edibles geldt: wees je bewust van de risico’s en lees je goed in. Ons doel is niet het aanzetten tot het consumeren van edibles.