Artikel 1: Introductie CHOW Edibles

In deze nieuwe serie artikelen gaan wij informatie en recepten met jou delen. We laten zien dat er op een effectieve en vooral smakelijke manier genoten kan worden van cannabisproducten. Dus zonder dat er roken of verdampen/vapen aan te pas komt. Maar voordat jij spontaan gedroogde toppen in je mond stopt, wacht nog heel even! Er komt nogal wat bij kijken. Wij van CHOW nemen je graag mee in de wondere wereld van edibles. Maar we beginnen bij het begin..

Hoe komen wij bij de naam CHOW?

Betekenis ‘CHOW’ (uitspraak ‘tsjauw’):
Informele term voor eten

Vertaling vanuit het Engels > Nederlands

1. Chow (lunch; snack)
‣ eten [at, heeft gegeten]
2. The chow (feeding; grub)
‣ bikken [het; o]
‣ vreten [het; o]

Voorbeeldzinnen met ‘CHOW’
1. EN: Chow down, buddy. NL: Eet ze maar, vriend.
2. EN: Everybody got chow? NL: Heeft iedereen eten?

CHOW heeft dus alles te maken met lekker eten en drinken! Er is veel informatie over edibles en je ziet dat er veel variatie is in de manier waarop edibles gemaakt en gebruikt worden. We kennen het roken en verdampen/vapen als manier om cannabisproducten te gebruiken. Nu is er een opkomende markt van het eten en/of drinken, ook wel edibles genoemd dus. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van, wat we noemen, infused basisproducten zoals bijvoorbeeld kokosolie of boter. Infused wil dus zeggen dat je olie of boter verrijkt met een cannabisproduct. Dit is je basis om mee te koken.

Mensen die eventueel met edibles aan de slag willen gaan, zouden inspiratie kunnen halen uit het onderzoek dat CHOW doet. We willen een overzicht geven van wat er is in de wereld van edibles en de culinaire markt die eromheen is ontstaan. Waar halen mensen hun inspiratie vandaan? Wat voor invloed hebben edibles op mentale en fysieke gezondheid?

Het is voor ons belangrijk dat jij weet waarom wij dit doen. CHOW is aanvankelijk geïnspireerd door eten..: veel en lekker eten! Al jaren wordt er samen gekookt en ontwikkelen we onze smaak en voorkeuren. Daarnaast volgen we (inter)nationale eettrends en alles wat met edibles te maken heeft. Wij willen deze informatie met jullie delen. Dit doen wij op de volgende manier:

• SIMPEL: onze gerechten zijn leuk en inspirerend om te maken;
• SMAAKVOL: de gerechten van CHOW zijn prikkelend;
• SLIM: de boodschap is helder en informatief.

Hopelijk kunnen wij je inspireren en informeren met deze serie en haal je er net zoveel plezier uit als dat wij dat doen met het maken ervan.

Enjoy!

WhatsApp
Facebook
Telegram
E-mail

Disclaimer:
CHOW is een collectief dat zich verdiept in informatie over en de praktische toepassingen van edibles, met educatieve doeleinden. Wij voorzien mensen van 18 jarige leeftijd en ouder van kwalitatieve en betrouwbare kennis. Edibles kunnen een gezonder alternatief zijn voor de reguliere gebruiksvormen van cannabisproducten, maar ook voor edibles geldt: wees je bewust van de risico’s en lees je goed in. Ons doel is niet het aanzetten tot het consumeren van edibles.